Laatste etappe tot Ajaccio. 1295 km

Dit weekend is het pinksterweekend en is het feest in het bergdorp, Olmeto, een 5 km klimmen vanuit de camping. Na kennismaking met de plaatselijke kwade keffer bereiken we Olmeto. In de ‘ salle de fêtes ‘ zijn de plaatselijke vedetten zich aan het opwarmen.. Ik bestel een biertje, San Georges, en krijg ne platte water voorgeschoteld. Het lokale bier heet blijkbaar Pietra en er zijn 2 soorten : een blond en een amberkleurig kastanjebier. Ze zijn allebei lekker bij ons broodje ‘ brochette de dinde “. De plaatselijke vedetten zijn niet slecht, er zit zelfs een talentvolle gitaarvirtuoos tussen waarbij Helena het niet kan laten om hierbij een dansje te placeren. Tegen elf uur besluiten we de gezellige feestzaal vol dorpsgenoten te verlaten en zoeven we naar beneden. De kwade keffer slaapt al.Vandaag starten we onder een bewolkte hemel naar Ajaccio, het eindpunt van onze trip en de geboortestad van Napoléon Bonaparte. De weg slingert zich langs de kustlijn met regelmatig pittige klimmetjes. De lucht klaart snel op en we krijgen weer de allermooiste, ongerepte vergezichten. Maar je zal hier pas van genieten na de nodige zweetdruppels te hebben gelaten, geperst door de poriën vanuit ons met schapenkaas verzadigd lichaam.

Voldaan van al dat moois bereiken we onze laatste camping.

Hier gaan we onze blog eindigen en nog genieten van onze resterende vakantiedagen. 

Kort samengevat : 

Sicilië, wat een leuke bevolking, lekker en goedkoop eten ( tavola calda ) & drinken ( Nero d’avola, syrah en merlot : rood, en nog wat onbekendere soorten op de Etna ), gezellige sfeervolle stadjes en bovenal schandalig lekkere koekjes. 

Sardinië , wondermooie kustlijn en een woest binnenland, lekkere keuken en wijn ( Cannoneau, rood en Vermentino, wit), vriendelijke mensen en prachtige, luxueuze campings.

Corsica is eveneens bevoorrecht met een schitterende kustlijn en een ruw, ongerept binnenland. Mais on va payer pour cette chėrie. 

Kortom, des te zuidelijker des te kleiner de portemonnee, des te noordelijker des te groter de portemonnee. Hier hebben we dan ook wat meer aan de tent gekookt.

Van fietspaden, zoals bij ons, is er nauwelijks sprake maar de kleinere wegen zijn zo autoluw dat het aangenaam blijft. Rond de grotere steden heerst er wel, zeker in Sicilië, chaotisch verkeer.

Kamperen blijft voor ons in het laagseizoen en met acsi kaart beperkt tot maximum 18 euro en dit op alle eilanden. In de zomer kost een kampeerplaats tussen de 40 en de 50 euro. 

Hopelijk hebben jullie genoten van de blog en wij vertrekken voldaan, het waren 3 prachtige eilanden, terug naar huis…

Tot de volgende…… 

        Ook koeien hebben recht op een strandvakantie…. 

Advertenties

4 gedachten over “Laatste etappe tot Ajaccio. 1295 km

 1. Spijtig,maar alles heeft een begin en een einde,het was zeer leuk om te volgen en we kijken weeral uit naar jullie volgende avonturen.

  Like

 2. Hey, Helena en Marc
  Die blog van jullie is echt kei goe en aangenaam.
  Ik heb hem nog niet helemaal gelezen maar er wel van genoten..
  De eilanden zijn wel super hè!! Ik heb ze ook (gedeeltelijk) gezien, maar zeker niet op jullie energieke manier.. amai seg met de fiets, die hoogteverschillen, petje af !!
  En Helena, voor vandaag, nog net op de nipper ! Happy birthday to you !! Ik heb er net op geklonken en jij waarschijnlijk ook hè !! Geniet er nog van!
  Dikke kus
  Ria

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s