Bella Sardegna Ciao, Bonjour La Corse.    1170 km 

Onze laatste dag in Sardinië. Vandaag moeten we een 40-tal kilometers, spijtig genoeg met stevige wind op kop, fietsen om de boot naar Corsica te nemen. Eerst rijden we richting Palau waar we, na wat geklommen te hebben, een heel mooi uitzicht krijgen op de haven van Palau en de Arcipelago de la Maddalena ( een eilandengroep ).

Goed op tijd bereiken we Santa Teresa di Gallura. Hier vertrekt onze boot en we nuttigen nog een laatste Italiaanse maaltijd, die spijtig genoeg voor ons beide, erg tegen viel. Tja, dat heb je met die dagtoeristische plekjes, hé. Het ijsje dat we achteraf bij een zeer vriendelijke Sardeen? gaan eten maakt de afsluiter toch nog goed. 
De boottrip gaat vlot en na een uurtje staan we op Corsicaanse grond. Bonifacio ligt, vanop zee te zien, heel mooi gelegen boven op de kliffen.
We fietsen naar de camping, stellen de tent op en merken het, toch wel grote temperatuurverschil. Lang geleden dat we met lange broek en trui aan de tent zaten.
Dju, geen winkel in de buurt. Dus terug 4 km naar beneden fietsen en dan weer met wijn en proviand naar boven. Wat een mens lijden kan. Toch nog lekker gegeten en vroeg de slaapzak in.
Na wat gedruppel s’nachts, is het s’morgens wisselend bewolkt ( het doet me al aan België denken ) en de wind staat strak.
Na een leuke uitstap met uitgebreide lunch aan Bonifacio, brengen we een bezoekje aan de schapenkaasboer gelegen naast de camping. Hier wordt primitief kaas gemaakt in een koperen pot boven een open vuur. Hoe simpel het toch kan zijn. We kiezen voor een blokje (1,1 kg) van een paar weken oud en hopen zo het verteringsproces van de menu van deze middag een handje toe te steken. Oei, 1,1 kg, dat wordt kaas eten de volgende dagen.
Vandaag volgt onze eerste fietstrip door Corsica richting Propriano ( Z-W kust ) en er staat verdorie een krachtige, koude wind, die al 2 dagen blaast, pal van voren. Onderweg worden we wel getrakteerd met uitzichten op een prachtige kustlijn en een ruw, ongerept binnenland. Corsica blijkt wederom de nodige troeven in handen te hebben om een aangename vakantie door te brengen. Fietsen is hier echter een zaak van klimmen en dalen. Het is trouwens niet alleen de weg die stijgt, de levensduurte verhoogt eveneens. In Sicilië nog 2 café latte voor 2 euro, hier is dat dan 8 euro. Alle pizza’s : + 5 euro.
Na een laatste steile klim van 4 km kunnen we onze tent opstellen met een prachtig panorama over de baai van Propriano. Het was een zware rit.    

              

      

Advertenties

2 gedachten over “Bella Sardegna Ciao, Bonjour La Corse.    1170 km 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s