Sardinië en de Costa Rei. 708 km

 Sardinië

Na een rustige, aangename boottocht zetten we fiets aan wal in  Cagliari. Het is vroeg en er is nog geen bedrijvigheid te zien, buiten deze van de duizenden flamingo’s die vlijtig de modder omploeteren op zoek naar eten. Dus besluiten we om maar meteen door te fietsen naar onze eerste bestemming, Monte Nai aan de Costa Rei. De wegen zijn erg rustig, de stadjes doodstil. Onderweg vraagt Marc zich af of er hier op Sardinië eigenlijk wel mensen zijn die moeten werken tot zijn euro valt en hij beseft dat het zondag is. 
Even buiten Cagliari maken we kennis met een ongerepte, natuurlijke kustlijn. Prachtig om te zien, vermoeiend om te fietsen. Het is een stijgen en dalen dat het een lust is! 
We merken al een groot verschil met Sicilië : hier is er geen zwerfvuil te zien, geen vergane glorie maar ook geen levendigheid in de plaatsen die we voorbij fietsen. De mensen zijn vriendelijk maar komen koel over. Ik noem het ‘beschaafd beleefd’.
Mortadella. Hoe komt men toch aan deze benaming, vraag ik mij af. Tot ik zie hoe groot deze zijn wanneer ze nog niet zijn aan gesneden. Als deze van het schap valt ben je inderdaad mortadella. 😇 
Onderweg ontmoeten we een collega fietser. Wanneer we zeggen dat we ongeveer 12 dagen fietsen van zuid naar noord reageert hij met de woorden : oh, zo lang, ik doe daar 5 dagen over. Zo zie je maar dat iedereen zijn voorkeur heeft. Wij willen echter Sardinië ook wat leren kennen en dan vooral het culinaire zoals het jullie waarschijnlijk al is opgevallen. 😋
Onze tent wordt opgesteld en bij het avondeten ( spaghetti ) krijgen we het gezelschap van vele zanzara ( muggen ). We hebben ermee gedanst en gedronken, wij van de wijn en zij van ons, en nadien hebben we de meeste dood geklopt zodat het feest, met slachtoffers langs beide zijden, in mineur is geëindigd.
De Costa Rei is momenteel heel rustig en volgens mij een ideale plek om in een tot de verbeelding sprekende omgeving je wittebroodsweken door te brengen. Je weet nog wel : die tijd dat je denkt dat je nog genoeg hebt aan elkander. Dus voor de toekomstige trouwers onder ons : een gouden tip.
Wist je trouwens dat dit stukje ongerepte kuststrook in 1963 door een Belg, Guy Van Alphen, werd ontdekt en toeristisch ontwikkeld werd door hem? Het is ook hij die de benaming Costa Rei bedacht.

               

Advertenties

3 gedachten over “Sardinië en de Costa Rei. 708 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s