Cefalù 531 km

De luxe 2-daagse in ons hotel zit erop. Na een stevig ontbijt (we krijgen zelfs nog wat fruit en 2 flessen water mee voor onderweg) en een bemoedigend vaarwel van het hotelpersoneel, dalen we terug naar zeeniveau.  Vanaf Sant’Agata di Militello volgen we de kustlijn richting Cefalù. Ik vreesde dat we nu in drukker verkeer zouden terechtkomen maar het blijft zeer autoluw en daar genieten we allebei van. Onderweg passeren we nog een dorpje, Santo Stefano di Camastra, gespecialiseerd in keramiek en dat zul je geweten hebben. Volgens mij zit het halve dorp in die sector. Mooie en minder mooie keramische werken vullen de hoofdstraat. Daarna eten we nog een cannelloni in een plaatselijke ‘tavola calda’. Deze eetgelegenheden hebben mijn hart gestolen. Je krijgt er steeds vers bereide lekkere gerechten en dit voor een luttele prijs. Het volkse karakter ervan vinden we aangenaam en de ontvangst ervaren we steeds als zeer vriendelijk. Vroeg in de namiddag bereiken we reeds de camping en na het opstellen van de tent en een frisse duik in het zwembad gaan we op verkenning in het dorpje. 2 latte machiato en de nodige, steeds zelf gemaakte, koekjes worden in een pasticceria besteld. Heerlijk dat je kunt eten wat je wilt, de volgende dag fietsen we dat er wel terug af.

Vandaag fietsen we op en af naar Cefalù.

Cefalù is een populaire toeristenbestemming aan de Tyrreense kust. De sterke punten van dit stadje zijn een goed geconserveerd middeleeuws centrum en een groot zandstrand aan de voet van een flinke rots. De ‘ Duoma di Cefalù ‘staat imposant te pronken op het stadsplein, omringd door wuivende palmen. Van buiten is het één van de mooiste kathedralen van Italië. Binnen is het vooral de koepel met de Pantocrator die de aandacht trekt. Deze Christusafbeelding in mozaïek heeft een zeer menselijke expressie op zijn gezicht. In zijn hand houdt hij een bijbel met de tekst ‘Ik ben het licht der aarde, hij die mij volgt zal nimmer in duisternis lopen’ (Johannes 8:12).😇😇😇 Amen en uit.
Voor ons is Cefalù een beetje zoals Taormina. Heel mooi gelegen, maar ook heel toeristisch. We blijven beiden meer houden van de kleine, onbekendere dorpjes met hun gelukzalig mediterraans tempo. Ieder zijn voorkeur. 
Aan ons tentje bereidt Helena deze avond een spaghetti bolognese met bijhorend wijntje. Het ziet er goed uit….. 

               

 

Advertenties

Een gedachte over “Cefalù 531 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s